FAO pārtikas produktu cenu indekss septembrī veidoja 216 punktus, kas ir par trīs punktiem vairāk nekā augustā.
«Pēc divu mēnešu stabilitātes indekss nedaudz palielinājies, ko galvenokārt veicināja piena produktu, gaļas un graudu cenu pieaugums,» norāda FAO.
Organizācija piebilst, ka cukura un eļļu cenas šajā periodā samazinājušās.
FAO dati liecina, ka graudu cenu indekss septembrī pieaudzis par 1% jeb trīs punktiem, gaļas cenu indekss - par 2,1%, bet piena produktu cenu indekss - par 7%, tādējādi reģistrējot straujāko kāpumu kopš 2011.gada janvāra.
FAO pārtikas cenu indekss šobrīd gan ir ievērojami zem 2011.gada februārī sasniegtā 238 punktu līmeņa un par 4% mazāks nekā pērnā gada septembrī.